Oavsett hur det går har vi all anledning att vara stolta!

Att bedriva valkampanj som ett utmanarparti är en bedrift som inte vem som helst klarar av. Men vi har gjort det!

Så skriver Mattias Bjärnemalm, tidigare gästbloggare här, i sitt senaste bidrag till den svenska bloggossfären.

Och detta är något som alla vi, som engagerat oss i kampen mot Bodströmssamhället, aldrig får glömma. Oavsett hur det går i valet, så har vi alla, gemensamt, utfört storverk. Ett storverk som saknar motstycke i svensk historia.

Till skillnad från andra utmanarpartier så har vi inte haft tillgång till någon av de faktorer, som annars krävs för att passera den enorma tröskel som det innebär att bli ett “etablerat” parti.

Miljöpartiet hade hela den gröna rörelsen, med Greenpeace och liknande organisationer bakom sig, men behövde ändå tre val på sig innan de passerade tröskeln och sedan snubblade de ut igen och kom inte in “permanent” förrän på femte försöket.

Kristdemokraterna behövde 27 år på sig, trots att de hade hela den religiösa delen av samhället bakom sig, med bland annat förböner i kyrkorna och ett valtekniskt manipulerande 1985 för att via “valsamarbete” med centerpartiet kringgå den horribelt odemokratiska 4%-spärren och få in åtminstone sin partiledare i riksdagen.

Ny Demokrati hade två kändisar och ett hemligt antal miljoner från näringslivet, och dansade därmed en sommar.

Junilistan hade också draghjälp av ett par rikskändisar, men fastmer av ännu fler hemliga miljondonationer från näringslivet. Till riksdagen räckte aldrig resurserna, dock.

Feministiskt Initiativ har haft en av Sveriges mest kända politiker och en högst ohemlig miljondonation ifrån ABBA-Benny, men lyckades ändå bara med nöd och näppe slå det ett år yngre piratpartiet i valet 2006.

Piratpartiet har däremot haft sina engagerade medlemmar och ingenting annat att förlita sig på. Plus naturligtvis en ideologi som håller måttet även inför en skrupulös analys. Och på bara drygt fyra år har vi lyckats bli ett etablerat parti, som övriga partier inte längre kan nonchalera — även om dess högsta partitoppar, med gammelmedia i ledband, försöker så gott de kan.

Precis som när socialdemokraterna tvingade de etablerade partierna att ta arbetarrörelsen på allvar, bondeförbundet (numera centerpartiet) tvingade dem att ta böndernas situation på allvar, och miljöpartiet tvingade dem att ta miljöproblemen på allvar, så har nu piratpartiet tvingat dem att ta hotet mot allas våra grundlagsskyddade rättigheter på fullaste allvar, och nu slåss de om att försäkra väljarna om hur viktiga de anser att dessa frågor är. Läpparnas bekännelse än så länge, men snart blir de tvungna att ersätta snacket med verkstad, var förvissade om det.

Var framför allt förvissade om att vi finns här för att stanna, och vi vet redan att piratpartiet är det i särklass mest välkända, svenska partiet utomlands. Om vi inte når ända fram i det här valet, så kommer vi definitivt att i alla fall nå målet snabbare än de två senast anlända gammelpartierna i riksdagen, MP och KD, det kan ni alla skriva upp och ta med er till banken. Glöm bara inte att Rom byggdes inte på en dag…

Tags:

8 Responses to “Oavsett hur det går har vi all anledning att vara stolta!”

 1. AquaVera Björkö Says:

  Inte rätt forum men ändock,,,,,,,
  Å tidigt i morse var partiet på väg att få en medlem mindre. Drunkningsdöden.
  När jag var på väg ut till Rörö och Hyppeln för att placera ut valsedlar fick jag en sjö över båten så den blev halvfull av vatten.
  Som tur var stoppade inte maskin, utan jag kunde surfa på vågorna tills jag hade länsat ut vattnet.
  Utdelningen gick perfekt. Även på Kalvsund/Grötö. Men där sa maskinen upp sig. Startade inte. “Gudars Skymmning” tänkte jag. Ska jag behöva tillbringa Valvakan här!!!!  Men efter lite skruvande fick jag igång motorn igen. Värst av allt var dock att jag hade glömt piptobaken hemma och att det inte finns en affär på Kalvsund.
  Men nu är jag hemma igen och vissa får dras med mig igen//AV

 2. Fredrik Says:

  Till skillnad från andra utmanarpartier så har vi inte haft tillgång till någon av de faktorer, som annars krävs för att passera den enorma tröskel som det innebär att bli ett “etablerat” parti.

  Stämmer inte riktigt. Vi har ju större delen av Internet på vår sida. :)

 3. Björn Felten Says:

  @AquaVera Björkö: Du, en av de PP-aktivister som varit med längst, det hade varit förskräckligt ifall vi hade mistat dig på det där snöpliga viset. För jag vet ju att ni ute på öarna inte bryr er så särskilt mycket om att lära er att simma.

  – Varför skall jag kunna simma för, jag har ju båt?

  @Fredrik: Du har så rätt så. Fast i gammelpolitikens värld så räknas ju inte internet som något annat än en kul leksak…

 4. AquaVera Björkö Says:

  @Björn,,,, :)
  Ja, havet ska man åka båt på och fiska i. Och fiska PÅ ifrån, när det har blivit is,,,,

 5. AquaVera Björkö Says:

  Bara en passus till ovanstående kommentar.
  När min numera bortgångne pappa fyllde 70-år fick han ett fint armbandsur av mig och mina syskon.
  Jag visade honom och påtalade att klockan var vattentät till 100m djup.
  Fadern svarade helt kallt—-Å va skulle je ha  fö nötta å denne klåkka på de djubet??

 6. Björn Felten Says:

  LOL! Visst är de väl goe, di gamle?

  – Jomen då kan du se hur lång tid du har kvar där på bönn när du gött ner med båd’n och allt, fattar du väll?

 7. Delta i Valutvärdering 2010 | Rick Falkvinge (PP) Says:

  [...] 2010 var det bästa vi gjorde någonsin, oavsett vilket resultat vi får, och jag är otroligt stolt över alla våra aktivister och funktionärer som har [...]

 8. Finn Jensen Says:

  -
  - Mattias Bjärnemalm har så rätt så rätt i sin analys..!
  - Ådalen 1931, kommer jag att tänka på och även bokbränneriet i 3:e Riket som vi närmar oss med stormsteg igen…
  - Vi kommer att ha nog att ösa ur de historiska fakta som de “etablerade” “glömska” partierna helst vill dölja…
  - Och att de helt korrekt anser nätet som ett gammaldags flipperspel i en unken ölstuga, är enbart en fördel för oss som inte stoppar upp och tryckar på varenda länk som poppar fram, utan istället för längst - helt naturligt - har insett det förträffliga och förnuftiga med en kommunikation utan gränser…
  - Vad händer om en ostoppbar kanonkula träffar en okrossbar stolpe..?

  Heheheh skriver
  Finn

Leave a Reply